Some help, please...

Dagens visdomsord: "Of course I'm a bad influence." 
/ Rafe - Pearl Harbour





Och här är jag... med tutor och trummor, strålkastarljus och sirener, och med blinkande neonskyltar med texten "PICK ME!"... men inte tusan hjälper det. 




Såå... hur får man That Guy att falla för en? 
I need some edvice over here!


,
,
Och hemtentan ska in om fem timmar och tjugo minuter... känns bra. 

Intohimo för tusan

Det här är en kombination av FREAKING AWESOME MUSIC och DARN GOOD LOOKING GUYS... så jag begriper inte varför inte alla lyssnar på dem. 
.
INTOHIMO
.
Och deras cover på Love Story är bara så himla söt... just clic and listen, baby!

Vindskyddsmys

Dagens visdomsord: "The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return."
/  Christian - Moulin Rouge

God jul och allt sånt där... fast i efterhand.
Julen var bra, jag fick en micro och en dammsugare. Dammsugaren var väldigt bra, för det är nog det sista jag skulle köpa själv. På annandagen var jag uppe sjukt tidigt och köpte en tv på elgigantens mellandagsrea, så nu kan jag flytta från Ellstorpsgatan när som helst.

På juldagen var vi i Rydaholm och hälsade på farmor en sväng, innan vi drog till faster och farbror där kusin, kusinfru och kusinbarn redan var barikerade... helbra dag helt enkelt.

Och jag vet fortfarande inte vad jag ska göra på nyår... getting desperate over here...

Den här natten spenderades i ett vindskydd på Torpön med snyggingarna Jonas och Stina. Korv som knastrar mellan tänderna, supereld och oboy... Mysigare påhitt får man leta efter.

Och nu... efter en underbar fika med vackra Dana blir det Terminator Salvation hemma i soffan con la familla.





Och den bjuder jag på





Flibbidiff


Idag:
Kalle Blomkvist, fyrhjuling och mosad av julklappsgalningarna på A6... kvällen blir trist, får väl se en film för ovanlighetens skull. Har ju faktiskt blivit lovad Sagan om Ringen-marathon av pappa.










Och Intohimo har gjort en cover på Love Story... värsta gulligt.


Tankar om livet och hur tusan man ska fira nyår...

Dagens visdomsord:
"They done what's right by them. Can't expect more than that."
/ Jack Sparrow - Pirates of the Caribbean


Jag är egentligen en sån där flicka som är rädd för det mesta. För paddor och grodor, för främlingar och döden. För att prata med andra och för att skämma ut mig, för framtiden och verkligheten. För att inte leva upp till allas förväntningar. 

Och om åtta dagar börjar det nya decenniet, och bara vetskapen om att åren mellan 20 och 30 ska vara den bästa tiden i en människas liv ger mig prestationsångest, och rädsla för inte få sina drömmar uppfyllda. 


Men just nu tänker jag inte oroa mig för mer än var tusan jag ska fira nyår någon stans.





Och på balkongen är det små frusna avtryck från nakna fötter

Dagens visdomsord: "Ain't no man better than me. On account of there's no man around here that ain't old, or full o' mischief."
/ Ruby - Cold Mountain

Jag skulle egentligen festa gärnet just nu, jag var så himla taggad... men när både Kajsa och Boel går och får värsta huvudvärken, då är det inte mycket man kan göra (för jag är ju inte nån sån där självsäker flicka som kan gå på fest ensam... det bara inte går).
    Istället har jag spenderat kvällen under en Hälge-filt och kollat på Nakna Kocken, som har alldeles för mycket kläder för att kunna kalla sig så, och S.W.A.T. Den sistnämnda är värsta grym, och det blir inte sämre av att Colin Farrel tränar utan tröja. I like that. 
    
Och nu är det äntligen snö i Malmö, dock innebär väl det stötestenen för mina pelargoner på balkongen som faktiskt blommade för två veckor sedan. Det är coolt.
    Den här natten är dessutom helskum, det är ljust ute. Jag fattar ingenting. Det är nästan så man borde gå walkabout.

Hur man kommer undan tristessens svarta klor.

Dagens visdomsord: "Candy doesn't have to have a point. That's why it's candy."

/ Charlie Bucket - Charlie and the Chocolat factory




Det är inte varje dag man inser hur lätt det är att dras ner i outhärdlig leda och tristess. Men när man väl står där på kanten till avgrunden, då gäller det att hitta ett sätt att hålla sig fast vid den där kanten.

Det är inte svårt att lämna denna sammetssvarta pina, nej... utmaningen ligger i att stå kvar, rak i ryggen och med huvudet högt. Att stirra förtvivlan rakt i ansiktet och känna hur man hånler åt dess oförmåga att vinna över en.

.
.
.
.
Det här hjälper mig igenom det infernaliska pluggandet av saker varken jag eller någon annan tycker är det minsta intressant.

Vindskydd, Mexico-kväll och tomtefest

Dagens visdomsord: "I feel I'd be more productive if my phone dialed out."
/Ted - Scrubs


Wehoo! Jag ska vindskydda med darn good looking people efter jul. Min lycka är gjord.
Och på lördag blir äntligen den efterlängtade Mexico-kvällen av! Vi ska ha en piñata! Och på onsdag blir det Tomtefest på KB. Det här är verkligen min tid på året.
Lägenheten igår var något av det äckligaste jag sett, så dit vill jag inte flytta. Synd. 
   
   Luftslottet som sprängdes var så himla bra.. jag satt som på nålar genom hela filmen, och sista halvtimmen var jag så kissnödig att jag knappt kunde andas ordentligt. Det var jobbigt.
    
Idag har jag pluggat och facebookat medan mamma har lagat massor med mat, gröt och äppelpaj. Så nu behöver jag inte röra spisen mer innan jag åker hem nästa lördag.
.
.
.
Det här var bara en kort uppdate, för nu ska jag kolla på Bones.
Peace out!


Malmoe och lägenhet

Dagens visdomsord: "We are all travelers in the wilderness of this world, and the best we can find in our travels is an honest friend." 
/ Robert Louis Stevenson.

Är tillbaka i Malmoe, och mammsan är här, så den här natten har jag spenderat på en taskigt uppblåst madrass.
    Igår var vi i Köpenhamn och strosade runt. Köpte två mumin-magneter och ett danmarkmärke... Sen åkte vi tillbaka till Malmö och fikade på vårt favoritfik för att sedan springa in på Gina Tricot för att köpa en tröja till mig, för att sedan lubba över till Triangeln där vi köpte Bones säsong 4, och min efterlängtade LP-spelare. I like.
   
   Snart har jag föreläsning och sen ska jag och mamma kolla på studentlägenhet på Rönnen... hoppas den är fin, för jag vill verkligen flytta.
    Sen ska jag snabbtvätta och sen bär det av in mot stan och bio. Görbra.
Egentligen borde jag plugga också, men jag vete tusan när jag ska hinna det. Imonn är jag ledig, så då är det väl bäst jag sätter igång. Suck.
Jag vill sova i vindskydd snart också... 






Östra Näs is the real thing!

Dagens visdomsord (fast egentligen gårdagens citat): "Först kallar du mig för kvinna, sen förolämpar du mig för att jag är man"
/ Sakarias Havskog


Hemma, hemma, hemma. Så himla skönt. Det finns inte mycket som är bättre än att sitta i pappas slitna fåtölj och slökolla på tv, med mammas dator i knät medan hon lagar ens favoritmat i köket, pappar tittar på och lillebror ligger i soffan och kollar på samma ointressanta program som jag
 
   Igår var en helt sjuk kväll. Tacos med hela familjen och sen tonår. Kvällen spenderades med många mer eller mindra seriösa diskussioner, mycket skratt, fem övergångar till olika trötthetsstadier med mer och mer flum som resultat, samt en väldigt lång kväll. Kom hem vid tre i natt. 
    
    Ikväll blir det filmkväll i kyrkan med massa folk. Ice Age 3 och I taket lyser stjärnorna, bland annat. Helbra.
    Och imonn blir det marknad (jag och mamma var visserligen där idag, men ändå), marsipan, munkar, glögg och nice company. Me like!
Puppidupp
    



Movies are this girl's best friends


Dagens visdomsord: "A person doesn't have to be perfect to be exactly what you need."
/ Elliot - Scrubbs

Jag är en sån där person som älskar film, mer än mycket annat. Och eftersom jag har väldigt tråkigt just nu så tänker jag rabbla upp några av de bästa filmerna någonsin, enligt min mening. Ingen rangordning, förutom den första... som egentligen är tre, de är bäst.
  • Härskarringen
  • Braveheart
  • Patrioten
  • Star Wars
  • Höstlegender
  • Inglourious Basterds
  • Ronja Rövardotter
  • Mississippi brinner
  • Nyckeln till frihet
  • Indiana Jones
  • Mulan
  • En vampyrs bekännelse
  • Moulin Rouge
  • Romeo & Julia
  • Titanic
  • Pearl Harbour
  • Armageddon
  • Gilbert Grape
  • Kalle och Chokladfabriken
  • The Boondock Saints
  • Stolthet och fördom
  • Pirates of the Carribean
  • Fight Club
  • Lilla kycklingen
  • King Arthur
  • Bröderna Grimm
  • Jesse James
  • Ned Kelly
  • Forrest Gump
  • We were soldiers
  • Trainspotting
  • Grease
  • Hair
Sen har jag säkert både glömt och förträngt fler än tre.
Listan på bra böcker kommer en annan gång, tillsammans med tv-serier.
Intressant va?

RSS 2.0