flashback moments och tacokvällar


Dagens visdomsord:
"If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world."
/ Thorin Oakenshield - The Hobbit

Igår hade jag, Boel och Kajsa tacokväll. Så himla skoj var det. Fast jag är helt klart den ovigaste i "de tre singlarnas klubb", och jag har knepigast tår också.

Imonn kommer mamma! Och hon har med sig Tyra och massa prylar. Helmysigt. Och när mamma åker hem, när nu det blir, så stannar Tyra hos mig. Det är lycka det.

Jag hade verkligen velat göra nåt Halloweenigt ikväll, och använda mina nya sminkkunskaper... men icke då. Men jag får väl plugga och kolla på film istället. Det duger för mig.

Jag fick sån där flashback moment nyss förresten, så här kommer en av de mysigast låtarna nånsin...

 



God jul


Snälla bibliotekarier och lite panik


Dagens visdomsord:
Love all, trust a few. Do wrong to none.
/ William Shakespeare


Jag fick en smärre panikattack för en kvart sedan. Jag hittade inte min datasladd. Lite jobbig situation. Så jag letade igenom hela lägenheten, vände upp och ner på allt, innan jag kom på att jag använde sladden i biblan i fredags. Så jag letade snabbt reda på "biblanchatten" och frågade den vänliga bibliotekarien Linda ifall någon hade lämnat in den. Och efter mycket om och men kunde hon meddela att hon hittat den. Så imonn får jag tillbaka min sladd. Det är vad jag kallar lättnad.

Och idag hade vi gruppredovisning. Det blev lite panik, mycket stress, några irriterande minuter då vi får höra att han som skulle bränna ut filmen inte kommer, och skivan vi fått har aldrig varit i en dator förut. Men sen kör vi igång med världens bästa bildspel och ett "faktabaserat" drama. Och ingen hade några frågor, och inga synpunkter alls. Och handledarens kommentar i pausen var: "Bli inte för kaxiga nu, men det här var en av de bästa redovisningarna någonsin"  Gissa om vi gick som på moln sen eller? Sjukt härligt. Det firade vi på resturang.

Nu ska jag tvätta och gå en sväng med Kajsa.


Näbbkängor och mördarvildsvin


Dagens visdomsord:
Childhood is the kingdom where nobody dies.
/ Edna St. Vincent Millay


Kajsa och jag var på bio igår. Zombieland. Väldans bra film faktiskt. Jag rekomenderar den starkt.

Mina näbbkängor har kommit, till Eksjö. Så nu måste jag vänta på att mamma ska komma hit, vilket hon gör om typ två veckor som tidigast. Då får hon ta med min tavla och mina lp-skivor också. Det är svårt att ta dem på tåget.

Cowboy-filmer är bra. Deffinitivt när det är söta/snygga cowboysare med. Fast det blir lite töntigt när de försöker skjuta mördarvildsvin med salongsgevär. Och inte kan de se skillnad på en sugga och en galt heller. Pinsamt.

Jag har missat att lämna in nåt till CSN, så jag har inte fått några pengar alls den här terminen. Och det är lite surt, speciellt med tanke på att jag börjar bli fatig nu. Innan har jag klarat mig på lönen sen i somras, men nu börjar det bli ilte kämpigt. Ska lösa det på måndag.

Jag har haft huvudvärk till och från hela dagen, men jag hoppas det går över om jag tar en promenad. Så det är vad jag tänker göra nu.


Lite sjuk sådär mitt i veckan


Dagens visdomsord:
Those who dream by day are cognizant of many things that escape those who dream only at night.
/ Edgar Allan Poe


Ish. Den här dagen/natten skulle jag inte ens önska min värsta fiende. Fy tusan. Jag har mått pyton sen klockan tre inatt. Det är inget jag rekomenderar. Men eftersom jag har mått så pass dåligt så har jag faktiskt en väldigt bra anledning till att inte göra någonting mer än att kolla på tv. Fem avsnitt av Dr Quinn och en film med en kille som är väldigt lik en annan kille. Och nu blir det nog ytterligare avsnitt av Dr Quinn innan det är True Blood. Ska bara göra lite mat först. (Med tanke på att jag inte kunnat tänka på mat de senaste femton timmarna borde betyda att jag börjar bli bättre nu)

Igår köpte jag två biljetter till Buddy Holly, i Malmö. Helbra. Sextonde raden. Om mamma hade varit lite smart hade vi kunnat sitta på tredje raden (!!!), men sextonde är inte dumt det heller. Jag ska se Brolle!!

Jag gick en sväng med Kajsa igår också, heltrevligt. Mer sånt tack.

Nej, nu ska jag koka makaroner.




Så, god jul och glad påsk... småpiltar


Brolle är singel :)



Dagens visdomsord:
Kyss ingen imorgon du kan kyssa idag
/Håkan Hellström


Håkan är väldans bra faktiskt. Synd att man inte gör som han sjunger hela tiden.

Den där Arge snickaren är himla snygg förresten, det är ju nästan bara därför jag tittar på det. Och Brolle är singel igen. Det här är verkligen en riktigt bra dag. :)

Jag är tillbaka i Malmö nu, det är bra. Och jag har två datorer här nere nu, så min lägenhet ser nästan ut som en flygbas. Jättecoolt. Jag ska försöka träffa Kajsa snart också. I miss Kajsan.

Middagen idag bestod av pannkakor vid tv:n, sen gick jag en runda, och nu blir det nötmix och Tjenare Kungen. Det var så himla längesen jag såg den.





Puss på armbågen


Tjolahopp tjolahej

Dagens visdomsord: You be carefull out there among them English.
/ Eli Lapp, Witness
Wow, vilken himla bra kväll det var igår. Helt sjukt skoj hade vi, med betoning på sjukt. Vi lyckades slita sönder en kortlek, mörda ett stearinljus, knäcka ett bordsben, köra i fyra km/h och reta upp ett par raggare. Helt underbart. Somnade vid typ tre i natt.
     Och jag fick träffa Stina. Det var fett mysigt. Mer sånt tack. Jonas såg jag mest på avstånd :)
    Jag har varit duktig idag, jag har tömt blomlådor, tvättat blomlådor, tömt skottkärran på blomlådeinnehåll, packat mina väskor, tvättat tre viltbackar och kört ner massa slaktrester till rävåteln. 
    Mårran håller på att klämma ut sina himla ungar nu... de är döda allihop. Men två stycken var röda sa mamma, och det är ju ganska sorgligt för röda kattungar är nog det finaste som finns... nästan. Men kissen kommer bli bra i alla fall, hoppas jag. Chanserna ökar åtminstone utan döda ungar i magen. 
     Nu är det mat som gäller, älggryta och potäter... och sen bär det av ner till Malmö igen. Det gillar jag, även om Östra Näs slår lite högre, lite längre och lite hårdare. ^^

Spruddilutt
    

Lovikkavantar och fasan



Dagens visdomsord: Each morning you choose to move forward or to simply give up.
/ Lucas Scott, One Tree Hill
.
Helkväll i Nannylund igår. Det var helhärligt. Innebandy, volleyboll, tibetansk bisonoxeelefant och bada. Mer sånna kvällar tack.
 
Idag har varit en bra dag. Jag färgade mammas hår på morgonen och sen åkte vi in till stan. Jag köpte lovikkavantar, en mössa och maskara, sen handlade vi mat. Det tog knappt en timme, vi är bra på att handla, jag och mamma. Sen åt vi pappa-skjuten fasan och wok, fett gott. 
    Och kvällen kommer bli fett bra den med, för om en och en halv timma ska jag, Emma, Micke, Sakarias, Benjamin och Fredrik till Ö-mo. Jag ska träffa Stinan och Jonasen... sånt gillar jag!
    Nu blir det duschen. 
So long, darling

Dr Quinn och favoritmänniskor


Dagens visdomsord:

Rather than love, than money, than fame, give me truth
/ Henry David Thoreau


Igår var jag ute på fotorunda. Åkte dels till Norra Vixen och sen tog jag med mig Tyra upp på Skuruhatt, det blev ganska bra bilder faktiskt. Sen bar det av till vattengympa med Annika, Ida och Jossan. Det var helmysigt, jag har verkligen saknat det.

Det verkar gå åt skogen med Mårran. Jag tror att ungarna är döda, och det är lite jobbigt för det betyder att hon kan dö också om hon inte får ut dem snart. Och det tycker jag inte om.

Jag fick hem Dr Quinn säsong 4 idag. Det är lycka det. Egentligen borde jag hålla mig tills jag åker ner till Malmö, men det kommer nog inte gå. Jag är lite beroende av tv-serier förstår ni. Ska köpa Bones säsong 4 och Familjen Macahan säsong 1 snart också. Det är lycka.

Jag har skickat in dilemma-joxet till min mentor idag också, hoppas det duger för jag har egentligen ingen koll alls på hur högskoleriet funkar. Jag har inga fler föreläsningar i den här kursen, bara en redovisning, ett litteraturseminarium och en salstenta. Helläskigt ju.

Ikväll blir det Nannylund med mina favoritmänniskor... lekar, innebandy, vattenpolo, fika. Kan det bli mycket bättre? Knappast. Och imorgon ska jag nog till Ö-mo. Det är också bra, för där finns det bra folk.






Blod, kvinnor och långfillingar

Dagens visdomsord: Kissa inte i uppförsbacke
/ Matilda Ermeland


Hela familjen sitter för tillfället och tittar på Vänner. Det är väldans mysigt faktiskt. Efter Vänner blir det Bonde söker fru och sen är det True Blood. Men jag tror jag kommer få se det alldeles själv, sexiga blodiga vampyrer är inte riktigt de andras grej... 
    Lillebror har skjutit en kviga idag, han är så duktig så. Sen fick han fnatt och åkte till Stig för att hämta kulan... i bara långkallsongerna! Han såg ut som Robin Hood. Inte fullt så vackert som man kanske skulle kunna önska sig.
    Adam ringde igår och frågade om han kunde komma över, och det kunde han ju. Så jag bjöd honom på kanelbulle med mjölk. jag har inte träffat Adam på jättelänge, så det var fett nice.
    Sen åkte jag till David, och vi såg på två filmer (ovanligt va?). Fast vi såg ingen skräckfilm, inte ens lite. Det var ganska trist. Sen halvsov vi och pratade om piercade bröstvårtor, tatueringar, äldre kvinnor, musik och gamla minnen. Helmysigt. Mer sånt tack.


Tjillevippen

Älghysteri och poetiska ord i olika former


Dagens visdomsord: A true friend is someone who knows all your faults, and still loves you.
/ Kurt Cobain


Det här med älgjakt måste vara en av de dummaste grejerna någonsin. Idag vaknade jag grymt tidigt av att pappa skrek att det stod en ko med två kalvar nere på gärdet... och om inte Jonatan skyndade sig skulle han missa dem. Så lillebror skyndade sig allt vad han kunde, me inte hjälpte det. Älgarna var borta och lillebror fick traska hem med bössan på axeln och svansen mellan benen. Himla älghysteri.

Inte vågar man gå i skogen heller. Alltså, jag är inte rädd för att jag ska bli skjuten, men de där grönklädda människorna blir så sura om man råkar störa dem. Så jag kommer spendera det mesta av veckan inomhus tillsammans med en katt som vägrar klämma fram några ungar oc studier ända upp till axlarna.

Ikväll ska jag dock åka till Hult och leka med David, det ska bli fett nice. David är bra. Davids mamma gör goda bullar.

Daniel tycker att jag ska berätta för en viss person vad jag tycker om personen i fråga. Men som den mes jag är så törs jag inte det. Och med tanke på att den där personen inte känner samma sak för mig (vad tusan det nu är jag känner för honom), och antagligen har känslor för någon helt annan, så ser jag ingen anledning till att skämma ut mig själv på detta viset. Så, jag tänker hålla tyst, och fortsätta beundra på avstånd.

När jag kom hem från scouterna igår (by the way så var scout urhärligt, precis som jag vill ha det) så fick jag ett sånt där efterlängtat poesiryck. Och även om det kanske inte kan kallas för poesi utan bara är massa ord i olika former, så kommer jag lägga upp dem här. För ord är ju trots allt till för att läsas.


Don't you cry my dear.
I know your troubles, and I know how they're eating you alive.
But you've got to remember; you're not alone in this world.
Life holds so much more than just a cryin' girl and her death wishes.
So burn all your letters and don't you fell another tear
'cause I'm not far behind, watching your hunching back.
So close your eyes, and let the wind kiss you.
And don't you ever doubt; I love you.


Rotmos, Star Wars och BB



Dagens visdomsord:
Make it count
/ Jack Dawson, Titanic



Vårat badrum har precis förvandlats till BB. Och eftersom födande katter har en förkärlek till sängar och soffor så springer jag runt och flyttar kissemissen från där hon inte ska vara till där hon ska vara. det är ganska krävande.

Mormor är här och vi ska äta rotmos idag, jättemumsigt (min idé). Fast adda var tvungen att åka in och köpa nya kålrötter, för de vi köpte igår va ruttna, och det är inte så fräscht.

Jag var ju på A6 igår, och jag hittade just precis de där sakerna jag har velat ha jättelänge. Jag köpte två Star Wars-t-shirtar, och en LP-tavla. Den där LP-tavlan har jag suktat efter i över en månad nu, men den är så himla dyr i Malmö. Men på A6 hittade jag den, för bara halva malmöpriset. Nice price. Och mamma har sagt att  jag ska önska mig flera sånna i julklapp, så då gör jag det. Och så önskar jag mig en skivspelare, men det är väl inte så himla noga.





Mer kramar åt folket


Kattungesparkar och fika


Dagens visdomsord:
Det är inte så stor skillnad på att vara knäpp och att vara kär
/Annika Törngren


Jag fikade med Dana igår. Det var helmysigt. Mer sånt tack. Vi provade massa skjortor som vi inte kunde vika ihop, väldigt bra.

Sen fnattade jag iväg till Storegård, och t-night. Galet vad härliga väner jag har. Fast de gjorde det där dramat jag har velat vara med på jättelänge. Väldans bra var det, men jag skulle ju varit med :(
Aja, fett nice kväll helt enkelt. Jag träffade Timmy också, det var inte igår. Sen kom Hebbe, det tyckte jag inte om.

Och tydligen ska jag på Café-kväll i Ingarp ikväll. Det vet jag inte riktigt om jag tycker om. Jag har lite fobi mot endel Ingarpare... jag får hitta en flyktväg, just in case.

Mårran ska få ungar, vilken dag som helst. Hon ser ut som ett bowlingklot med svans. Igår kände jag tillochmed en liten liten kattunge-spark i kissens mage. Urgulligt. Hoppas de inte har två huvuden och fem svansar.

Nu ska jag och mammsan till A6. Görmysigt. Och jag borde duscha nu, innan hon blir sur.




Tjickabom

Infallsresorna är de bästa resorna

Dagens visdomsord: I'm freaked out, and I'm tending to stay that way
/ Xander i Buffy och vampyrerna


Jag är i Östra Näs nu. Jag gjorde en snabb överläggning och en ännu snabbare packning, och följde med pappa hem igår. Nackdelen är att jag missar ett mentorsmöte och en föreläsning, fördelen är att jag får tio dagar hemma. TIO! Life's good.

Jag ska träffa Dana vid två. Dana är bra. Vi ska fika och prata om pojkar och njuta massor i vår älskade trästad.

Och min lille bror kommer hem från Polen idag, det är också bra för jag har inte träffat honom på över en månad. 

Ikväll är det T-night i Storegårdskyrkan. Och där är det massa folk. Fett bra.

På måndag är jag här, så då kan jag gå på scout! Jag ska träffa mina underbara scouter, det här kan ju inte bli bättre.

    Nej, nu ska jag köra fyrhjuling och fotografera fina färger.



Smile
Den här bjuder jag på


Adda kommer!

Dagens visdomsord: Trilla inte av stolar.
/Matilda Ermeland


Jag har städat fett mycket idag. Och när man har tvättat golvet måste man hålla upp fötterna tills det är torrt, annars blir det fula märken på golvet. Det har mamma lärt mig. Så nu sitter jag här och aktar mig för att göra fula märken. 
    Jag hittade en av mina gamla kalendrar för ett tag sen. Den hade sånna där visdomsord av mer eller mindre kända personer. Men jag tyckte de var ganska trista. Så nu ska jag börja lägga upp dagens visdomsord här, många av kända personer, några av mindre kända personer, och andra av rent utav påhittade personer. Idag är det jag.
       Atarinya tuluva sira! Det betyder Min pappa kommer idag på alviska. Typ. Det är bra. För jag saknar Adda.
       Skånsk radio är bra. De spelar Rockklassiker tjugofyrasju. Jättebra. U2, Bruce, Nirvana, Ramones, Guns n' Roses, Clash, Aerosmith, Ebba, Imperiet... och massa andra fetingbra band. Me like.
    Nu ska jag äta, för mat är nyttigt. Det har jag hört.
Ha en bra dag

Döda inte hajarna!

Jag har pluggat idag. Är grymt stolt faktiskt.
    Fast jag får tydligen ingen dejt med Daniel. Men pappa och Malou kommer imonn. De ska få glassbåtar och fruset kaffe.
    Och Boel ska dra med mig ut och dansa med kubaner på lördag. Hoppas jag inte snubblar. 
    Det var clown-föreläsning idag. Fett tuffa var de, faktiskt. Jag vill också vara clown. Som på Godspell. Det var tufft.
    Och det är älgjaktsvecka nästa vecka... och eftersom far och bror är jaktidioter så har jag ingen skjuts från Nässjö på onsdag. Någon vänlig själ –som inte springer runt i skogen– som vill rädda mig? Du kan få en puss om du vill. Eller en tejprulle.


Och kom ihåg, döda inte hajarna!
     

Balkongfilosofi

Sitter på balkongen, i det som antagligen kommer vara årets sista varma dag, och lyssnar på den där ständiga storstadssången. Den är lite irriterande faktiskt.
    Jag har köpt massa blodpudding, för det var extrapris på Willys. Jag köpte massa annat också innan jag vinglade hem på min skramlande cykel. 
    Imonn åker Kajsa hem till Kalmar. Och David kommer inte hit, men det vågar han inte säga. Men Daniel och jag har en dejt på torsdag, det har pappa, Malou och jag också. Undrar hur det kommer bli.
    Jonas och jag lekte kurragömma via facebook. Det var ungefär det roligaste jag kommer göra på hela veckan.
    Inte kan man vara med på Halloween-party i Eksjö heller. Det är ganska kasst, för jag vet ju precis vad jag skulle klätt ut mig till. Pft.
   Jag borde nog skaffa en liten hund. Egentligen.











Glad påsk
    

cyklar, pojkar och vind

Jag blåste omkull idag. Och mitt knä gör ont.
    Och Kajsa åker till Kalmar på onsdag, och vad tusan ska jag göra hela veckan då? Inte ha jag föreläsningar heller, så jag kan varken titta på skåningar med lockigt hår eller islänningar med fina tröjor.
Det är inte rättvist.
    Jag räknade hur många snygga killar jag såg mellan Triangeln och Centralen... åtta. ÅTTA! Vad är det är det för nåt? Himla dåligt är vad det är. Jag trodde mitt tidsfördriv skulle gynnas i en storstad, men icke. Man skulle ju kunna tro att jag var nöjd med tanken på att det finns en fin pojke i Småland, men vad tusan hjälper det när jag är här, han är där, och han inte vet hur fin jag tycker att han är.
Men jag är inte kär... inte alls. Men man kan väl tycka om ändå.
    Och städat har jag inte heller gjort. Man skulle ju kunna tänka sig att jag gjort något annat vettigt istället för att städa. Som att plugga. Men det kan jag inte heller skryta med. Jag får skylla på att jag faktiskt blåste omkull innan. Sånt kan ge allvarliga fobier. Fobi mot vind och cyklar. Eller mot sopbilar. Men jag är inte säker. 
    Det är sånt vi märker.

hmpf

Egentligen borde man berätta för de snygga människorna att man tycker de är snygga. Men det gör man inte. Varför? Tja, man är väl för feg helt enkelt. Men det skulle vara mycket bättre om alla gav komplimangerna de tänker. 
    För om jag inte berättar att jag tycker du är snygg, hur ska du då kunna veta att jag tycker det? Så egentligen borde jag ta mitt förnuft till fånga och berätta hur himla fin du är... men det kommer jag inte göra. För jag är ganska mesig. Det är ganska synd faktiskt.
    Men okej, jag tycker du är snygg. Jag tycker du är en av de snyggaste människorna jag nånsin träffat, och varje gång jag ser bilder på dig så blir jag helt knäsvag, för du är så himla fin.
    
    Men jag kommer inte säga vem du är, för då kommer folk veta det. Vissa vet redan, men andra gör det inte. Tänk om någon som känner dig läser detta... tänk om DU läser detta... Fast chansen är ju obefintlig, så jag borde egentligen kunna skriva både namn och adress.
Men det gör jag inte. För jag är ganska mesig.

(Och jag är väldigt kass på det här med blogg, men det kanske ändrar sig, kanske inte.)


RSS 2.0