Veckans skrattframkallare

Dagens visdomsord: "Life has its own hidden forces which you can only discover by living"
/Kierkegaard

Måste bara säga att idag har min klass överträffat sig själv.
Först startade de en It's learning-grupp... för er som inte är insatta i MAH's webfunktion så är det på It's learning allt skolrelaterat sker. Schema, uppgifter, inlämningar, betygsättningar... tack vare It's learning behöver vi knappt prata med våra föreläsare. Väldigt smidigt.

Såå... de har alltså startat en It's learning-grupp för bland annat klassfester... och det är egentligen en väldigt kass version av en facebook-grupp.

Och nu till veckans skrattframkallare. De/nån (no names ^^) har även skapat ett "här-kan-vi-snacka-hur-mycket-skit-vi-vill-om-vad-vi-vill-och-främst-om-de-knäppa-lärarna-forum"

Jag har inte garvat så mycket på flera veckor.


Den här klassen blir bara bättre och bättre.

Hemma är där man sist satte sig... eller?

Jag har upptäckt ett litet fenomen bland storstadsmänniskor och småstads-/landsbyggdsmänniskor.
Folk som växt upp i storstäder verkar inte riktigt ha samma "hemma-känsla" när de väl flyttar hemifrån. De vänjer sig ganska snabbt med att "hemma" är där de bor nu, i sin egen lägenhet, och de "åker till mamma och pappa" och ibland "hem till mamma...", men det är sällan de bara säger att de ska "åka hem". 
    Men småortsungar och lantisar som flyttar hemifrån har snarare två "hemma". Dels har de "Hemma hos mig" eller "Hemma i Malmö", men de åker fortfarande "Hem" när de sätter sig på tåget tillbaka till Eksjö, eller var de nu växt upp. Det är precis som att de/vi inte fattar att de/vi inte bor där längre. Eller så kanske det bara är så att man vägrar släppa taget, för man är inte riktigt van vid att bo i en storstad. Det kanske ändrar sig med åren.

Hmm, hela det häringa tänkandet kom upp när jag träffade Freddie idag. Han frågade om jag "var hemma i julas", och om jag "fått sommarjobb hemma" eller om jag skulle "jobba i Malmö". Och det kändes så rätt.
    När andra pratar om "hemma" så vet jag inte riktigt om de pratar om Malmö eller Göteborg (eller vilken storstad de nu kommer ifrån). Men lantisar och Eksjöbor (mitt småstadsexempel) snackar om "hemma" så förstår jag på en gång om de pratar om där de bor nu, eller hemma hos sina föräldrar. Det hörs liksom på dem.

Undrar varför det är så... men jag gillar det. Jag gillar det verkligen.


Så... tack till  The Hero Of The Day...Freddie. Han fick mig att känna mig mindre missanpassad.

A love song for Bobby Long

Dagens visdomsord: "Everyone knows that books are better than life! That's why they're books!"
/ Pursy - A love song for Bobby Long

I förrgår satt jag här i all min ensamhet, som vanligt, hopkurad under min Hälge-filt, som vanligt, och såg en fantastisk film, inte fullt så vanligt.
    Den har stått i min DVD-hylla, eller ja, Karins DVD-hylla, hela tiden jag bott här (Det var förövrigt Karins film så det är inte så konstigt). Och jag har tänkt se den flera gånger, men det har alltid slutat med att jag tittat på nåt lite lättsammare, och gärna med snygga killar i.
    Men i förrgår så tänkte jag "va tusan, jag flyttar nästa vecka och sen kan jag ju inte se den" så jag tog fram
A LOVE SONG FOR BOBBY LONG. Och det, mina vänner, är en film jag verkligen kan rekomendera.


Idag riskerade jag mitt liv och min cykel på en alldeles sjukt snöig och hårt trafikerad Nobelväg.
    Det saknas nämnligen cykelväg vid Nobelvägen i Malmö, som förövrigt är den väg som går snabbast att ta sig från punkt A till punkt B. Där cykelvägen ska vara står det massa bilar parkerade, och eftersom skåningar inte vet hur man kör bil på snöiga vägar är det helt livsfarligt att cykla på den snöiga Nobelvägen.
    Jag trodde jag skulle dö. Totalt.

Men jag lever, och cykeln lever. Och imorgon tar jag bussen.

Om jag nån gång får barn... :D

Dagens visdomsord: "Imagine what a lovely, quiet place the world would be if everyone had their throats slit."
/ Galahad - King Arthur

Kan man döpa sina ungar efter karaktärer ut filmer och böcker? Det vore coolt.
Lancelot, Tristan, Caspian, Aragorn, Éomer, Romeo, Arn, Ulv, Horatio (fast det är nog ett namn som bara leder till lustiga smeknamn), Anakin, Drake, Quil, Draco, Hamish...
Hmm... hoppas jag bara får söner, och en man som är lika filmtokig som jag.

Hur som helst, nu är det helg. Jag gillar helger, då behöver man inte göra någonting socialt alls om man inte känner för det. Det är alltså helt okej att låsa in sig och kolla på otaliga filmer som man redan har sett för många gånger.
Fast egentligen skulle jag allra helst vara hemma i Näs, men så är det ju alltid. Nästa gång jag åker hem är inte förens vid alla hjärtans dag. Sååå... nån som vill gå på dejt med mig? ^^

Nej, nu ska jag kolla på sjukt snygga killar i King Arthur... L.A.N.C.E.L.O.T is the shit, always has, always will!

boys are my kind of drug

Dagens visdomsord: "You're not supposed to tell a guy you're gonna kill him no more"
/ Yakavetta - Boondock Saints
 

Boondock Saints måste heltklart vara en av de bästa filmerna ever, längtar efter att The Boondock Saints II: All saints day ska komma ut på dvd.

Och jag har en sån där dag då jag inte kan få nog av snygga killar, så här har ni. Dregla på bara.
















Killar i kult är aldrig fel.. och Ewan McGregor i kilt är näst intill oslagbart



HORATIO MY DARLING!!







And there's a lot more where that came from!

Varg till Stockholm? Ja, tack!


De enda som egentligen borde ha rätt att uttala sig om vargjakt, för eller emot, är forskare, de människor som bor i vagtäta områden och de som drabbats av vargskador genom tillexempel rivna tamdjur eller som tvingas hålla sina barn och hundar inne eftersom vargen stryker runt husknuten.

   Men, eftersom alla andra anser att de har full rätt att ha åsikter om saken, så kan väl jag också ha det.


Att lagligt hjälpa en sjuk vargstam att bli frisk är tusen gånger vettigare än att låta en inavlad och undernärd vargstam växa okontrollerat, och ge sig in i tätorter för att sedan sedan skjutas olagligt.
Enda anledningen till att folk och media pekar på massdöd är för att hela vargkvoten kunde avskjutas under så kort tid. 
Vilket endast visar att det finns gott om varg.



Lägg krutet på att få stopp på misshandel, mobbning, barnpornografi, djurplågeri, skövlandet av regnskogarna, tropiska djur på svenska zoo...
Men se åtminstonde till att ha sanna fakta när ni klagar.


Glad påsk


Femton gastar på död mans kista...

Dagens visdomsord: "Well, I'm sorry... it's just that you guys talk about dancing like it's rocket science or something."
/ Tyler Gage - Step up

Efter femton timmar i biblioteket kunde jag igår äntligen lämna in sista tentorna för den här kursen.

Efteråt hade vi typ Italien-kväll med knepiga spel, lustiga samtal och övernattande i Matildas säng/golv och idag på morgonen hade vi pannkaksfrukust. Trevligt, trevligt.

Snart har jag min egen lägenehet *lycka*, även om det kommer vara en av de minsta lådorna en människa kan bo i. Men jag är helnöjd.

För tillfället kollar jag på Hornblower... OCH NU PUSSAS HAN NÄSTAN!!!... resten av kvällen kommer spenderas med flertalet filmer av olika genre.



Puss på knäna!


Stina är sjukt bra

Dagens visdomsord: "I love it here. You can sing as loud as you want"
/ Leo - That 70's show


Stina är min nya idol. Bara kolla hur snäll hon är mot min blogg. Sånt gillar vi.


På tisdag ska jag skriva kontrakt för min lägenhet. Happy face!


Kajsa ska flytta hem till Kalmar, så det här kommer bli en lååång vår. Men i eftermiddag ska vi åka ut till IKEA och kolla på små gulliga rum man kan bo i... glass ska vi också ha.

Och klockan är inte ens ett, men det känns som att jag redan avklarat en hel dag. Har visserligen varit på studiebesök på Sydsvenskan med mina nior, men ändå.
    Borde plugga också, men för ovanlighetens skull så har jag varken lus eller ork.

Nåja, Malmö är snöigt och blaskigt, på torsdag-fredag är det hemtenta och på fredag kväll blir det pizzamys med väldans snygga människor.


Och ibland saknar jag mitt färgglada jag...




God jul


Blubb

Dagens visdomsomsord: "Just because it is, doesn't mean it should be."
/ Lady Sarah Ashley - Australia
 



Vad gör man om man har hittat drömkillen? Han som uppfyller varenda krav man har, och lite till.
 Han som både jagar, har musklerna, leendet, ögonen och allt annat som drömkillen ska ha. 
Och vad gör man om drömkillen inte vill ha en?









Igår var jag i Torpa på julfest. Det var grymt trevligt. Idag är det Trettondagsfest i mission, det blir också himla skoj. Och på fredag är det spark-race med tonår... awesome!
    På söndag åker jag tillbaka till Malmö, och det ska faktiskt bli ganska skönt. Jag har nästan varit hemma i en hel månad nu.

Börjar dock få lite panik eftersom jag inte hört nåt om nån lägenhet. Det kan bli jobbigt annars.


RSS 2.0