Datavirus och glögg



Dagens visdomsord: "Sticks and stones may brake my bones, but words will hurt me forever."
/ J.D - Scrubs


Min dator har fått världens virus... två dagar innan mitt virusskydd levererades ut från affären. Och eftersom datorn är så pass jättesjuk att jag inte ens får igång den ordentligt så gör inte mitt virusskydd någon nytta, för jag kan inte installera det. Jag blir så ledsen.
    Som tur är så har jag kvar pappas dator i Malmö, så jag överlever tills Janeric har räddat min egen. Dock har jag inga bilder alls på den här datorn... och bilderna på den andra lär vara förintade. Daniel sa att han kunde göra det, men det verkar inte bli så.
    Daniel och jag hade glöggmys med lussebullar, pepparkakor och En riddares historia idag. Mycket trevligt måste jag säga. Jag vill dock ha Mexico-kväll snart också. 
    På lördag börjar en ny serie på tv-åtta. Den verkar bra, så det måste kollas upp. Just nu kollar jag på Bones, för ovanlighetens skull. Booth kör mini-cooper i London och förbannar hela stan, hur roligt som helst.
    Jag samlar på citat förresten, folk säger så många bra saker. 
Deffinitivt i filmer och serier. Jag gillar sånt. 
Har ni några bra citat?

Fredag och oväntade paket

Dagens visdomsord: "Every man dies, not every man really lives."
/ William Wallace - Braveheart

Så var praktikveckan slut. Det har blivit många tidiga morgnar, och många långa bussresor. Det enda negativa med praktiken är att skolan ligger så himla långt bort. Annars har det varit helbra. Idag blev jag bjuden på både pepparkakor och kärleksmums av åttorna, och sexorna har varit helmysiga hela veckan, fast jag bara varit med dem på tre-fyra lektioner.

Idag gick jag och köpte en väldigt basic adventsstjärna, och när jag kom hem låg det ett meddelande innanför dörren där det stod att jag hade fått ett för stort brev. Så det var bara att cykla iväg till Hemköp i spöregnet och hämta det.
    Min mamma måste vara mysigast i världen.... Brevet/paketet innehöll värsta mysiga adventsljusstaken med mossa och svampar i (stearinljusen fick jag fixa själv). Så nu luktar det jul och skog och hemma i hela lägenheten. Helt underbart!

I helgen ska jag verkligen inte göra någonting, bara slöa... och städa. Och sen är det en vecka med föreläsningar och sen åker jag HEM TILL NÄS OCH EKSJÖ JULMARKNAD!!!

Smile!


Scoutbehov och kontaktannonser

Dagens visdomsord: Things in a toilet bowel should not move.
/ Angela Montenegro (Bones)

Jag har väldigt stort scoutbehov just nu! Och när man tänker på att i sommar kommer jag missa ett scoutläger för första gången i mitt liv! Sånt kan ju göra en ganska deprimerad faktiskt.

Natasha och jag hade värsta killsnacket. Vi kom fram till att jag bara gillar lustiga killar. Typ jägare med bonna/skogshuggar-muskler och skottar i kilt. Så, antingen får jag flytta till Skottland och hitta nån riktigt snygg "Highlander", eller annonsera i Svensk Jakt.
    Nån som har nån bättre idé???

Igår fick jag veta att jag klarade mardrömstentan! Vilken lättnad.

Den här veckan är det VFT, upp klockan halv sex, komma hem klockan sjuttontrettio. Det är ju inte hälsosamt.


Och jag vill ha sommar, och utomlands. Nån som hänger med till Grekland?












New Moon och Star Wars

Dagens visdomsord: I take orders from just one person: me.
/ Han Solo


Jag såg New Moon igår. Jag och massa småflickor som skrek så fort karaktärerna syntes. De skrek när de såg Bella. De skrek när de såg Jacob. De skrek när de såg Edward. De skrek när de såg Charlie... det var ett himla skrikande. Och det märktes att många inte hade läst böckerna alls. Annars var den helt okej. Det var många nakna överkroppar och himla läckra muskler... lite för lite Emmett dock. Coolast var nog Dakota Fanning.

Så... New Moon var i alla fall bättre än Twilight, mycket mindre huvudskakningar från Bellas sida, fler avslutade meningar... men ingen av dem vet hur man gråter.

Idag ska jag inte göra någonting mer än att kolla på Star Wars, kolla på serier, gå en runda och äta kyckling. Life's good.



Anti-förstoppningsyoga

Dagens visdomsord: There must be someone with intelligence in the party.
/ Peregrin Took

I tisdags var jag, David, Daniel, Kajsa och Boel på bio. 2012. Den var sådär, men den ryske piloten va snygg.

David traskar runt som en höna utan lokalsinne... jag tror han har myror i benen. Han ska åka hem ikväll vid elva.

Vi var i Köpenhamn igår. Ett väldigt regnigt och blåsigt Köpenhamn. Jag köpte en av världens godaste pizzabullar, och sen flirtade jag med värsta snygga killen på tåget. Det var skojigt.

Hmm.. man ska tydligen göra yoga om man vill förhindra förstoppning. Good to know.

Imonn ska jag se New Moon, men nu blir det Caspian; prins av Narnia, popcorn och ananasfanta.

God jul.

really good memories hurts the most


Ibland saknar jag de gamla goda tiderna, då allting var bra och det enda bekymret var om man skulle klara uppkörningen eller inte. Det var så mycket lättare då, för man visste vad man gjorde, och man var bra på det. jag var bra! Så, här kommer en bild för några av de allra bästa stunderna i en tjugoårig flickas liv.


Pizza och LP

Dagens visdomsord: "Nobody tosses a dwarf."
/ Gimli

Då var man tillbaka i Malmoe igen, helt okej.

David är här också. Vi har ätit massa pizza på Pizza Hut och köpt kläder. Han är min provdocka, och smart som han är så köper han kläderna jag säger han ska köpa. Jag älskar att bestämma vad folk ska köpa. Jag köpte en kofta och fem LP-skivor. Det fanns jättemånga LP-skivor där, och de var inte alls dyra, så det kommer nog bli fler.
   
Ikväll blir det film, pepparkakor och glögg. Och imonn blir det bio med Kajsa och Daniel. Mys.

Nu ska jag hänga tvätt. Tjolahopp

Fyrhjuling och bläckfiskplantor

Dagens visdomsord: "Kasta inte sten i elskåp."
/ Matilda Ermeland

Idag har varit en bra dag... och det kommer den väl förhoppningsvis fortsätta med. Jag har varit jätteduktig och hjälpt mammsan och adda att rensa i landen... "utlandet" var jobbigast, det var fullt med bläckfiskplantor som höll på att sluka mig hel och masa tortyrredskap i form av rosenbuskar som ville dricka mitt blod. Sen åkte jag och Jonatan fyrhjuling jättelångt, jättelänge och jättefort. Det var skoj.
    Mr Foxtrott var här en sväng igår, vi såg "The boat that rocked" och åt popcorn, glassbåtar och muffins. Heltrevligt att träffa Jonasen igen faktiskt. Det var himlans längesen.
    Jag vill till USA. Det verkar verkligen som att vi ska åka till USA. Det är bra. Det verkar dock bli samtidigt som scoutlägret... det är mindre bra. Men men, jag överlever väl.
    Vi har precis ätit älgstek, och snart blir det äppelpaj. Och vid kvart i sju bär det av till Nässjö, och vidare mot Malmö med David. Det blir najs.
,
,
Granarna som knappt släpper in det svaga höstljuset,
den där tystnaden som egentligen är som låg musik.
Vinden som gör små mjuka vågor i kallt sjövatten,
varelserna du aldrig ser, men som alltid finns där.
Dofterna, vyerna, 
ljuden, ljusen, 
känslan, lugnet, 
lyckan, kärleken.
Det är hemma.





Vackra, underbara Näs

Dagens visdomsord: "Every moment is extasy."
/ Thomas Di Leva


Jag är äntligen hemma i mitt vackra snöiga Östra Näs. 
     Var på tonår och träffade massa mysiga människor, det är något jag starkt kan rekomendera. 
    Och klantig som jag är... eller enbart för att det faktiskt är fredagen den trettonde idag (eller igår för att vara mer exakt) så lämnade jag ju så klart mina näbbkängor hemma. Fast det är värsta vintern här. Suck. Just my luck I guess.
   
     
    Och himla Kajsa till att ha flyt med kurskamrater. Varför ska alla snygga killar läsa religion för? Varför fick jag alla nördar? Orättvist är vad det är. Dock så har det kommit fram att Kajsa och jag har lite lika killsmak, i alla fall när det gäller en himla good looking guy med goofy ryggsäck. 
    
     Imonn ska jag köpa garn och stickor, sen ska vi till Tore och Gullevi. Vi har nog aldrig riktigt varit bjudna dit, inte utan att det har varit sommar i alla fall, fastän vi är både grannar och släktingar. 
Tjillevippen


One down... more to go

Dagens visdomsord: "If you wish to forget anything on the spot, make a note that this thing is to be remembered."
/ Edgar Allan Poe

Jag förstår inte vad det är för himla värld vi lever i egentligen. Här går alla runt och myser, jublar, ler, och firar att berlinmuren revs för tjugo år sedan. Men samtidigt håller de på att bygga upp en mastrodontmur på Västbanken. Hur kan man skryta med att en mur revs för tjugo år sedan, när man inte gör ett skit för att riva de som byggs just nu? Nej, det är inte okej. Jag tänker banne mig inte fira nån gammal raserad mur när familjers hus rivs bara för att det "ska" stå en mur där. It's a sick world!


För att bli lite mindre allvarlig, så tror jag på allvar att Edgar Allan Poe är en av de största genierna någonsin. Helt oslagbar.
Sen har vi ju Thomas Di Leva också. Jag tycker att han är fruktansvärt underskattad. Jag kan hålla med om att musiken kanske inte är någon höjdare, men har ni lyssnat på texten innan ni spytt galla över honom?

"Det finns dom som flyger fria i sin bur
Det finns fria som är fångade som djur"


Okej, här kommer slutligen upplysningar om den omtalade TENTAN! Det var verkligen en mardrömstenta. Hur tusan tror de att man ska kunna svara vettigt på fyra omfattande frågor, redigera och skriva rent... med blyerts, på bara fyra timmar. Blä.
    Men inlämningsuppgiften förrförra veckan fick jag godkännt på i alla fall. Alltid nåt.


Pluggerier och skrivklåda


Dagens visdomsord:
It all starts with a willing heart
/ Intohimo


Idag har jag pluggat sjukt mycket. Men det har gått utan att jag tänkte på att det var tråkigt. Och jag var inte ens i biblioteket. Det betyder att jag faktiskt kan plugga hemma, även om man blir lite distraherad.

Imonn är det då dags för mardrömstentan, så efter One Tree Hill ska jag gå och köpa frukt och koffeindricka. Men sen är den här kursen avklarad, och på tisdag börjar första kursen i historia. Ska bli så himla skönt att få läsa det jag kom hit för. Typ.

Jag har världens skrivklåda. Det känns som om jag har en hel story inbakad i huvudet, och jag kan verkligen inte släppa den. Men jag vågar inte börja skriva ner den, för då kommer jag fastna där, och allt annat blir lidande. Och det suger.


Och kan inte alla killar vara som Brolle?

 

Puss på hälen


Kompositörer och Skottland


Dagens visdomsord: All we have to decide is what to do with the time that is given us.
/ Gandalf

Hans Zimmer måste vara en av världens mest begåvade människor. Han är i alla fall helt klart i topp tre av de bästa kompositörerna, alla kategorier. Bara så ni vet.

Mamma åkte hem i onsdags... men inte förens vi åkt runt i halva Skåne, sprungit inne på Nordes Grönaste IKEA, och nästan blåst bort när vi klättrade upp till Ale Stenar.

På måndag är det dags för mardrömstentan, så det är vad jag gör nu... pluggar alltså. Och jag har en Tyra på fötterna, så jag slipper frysa, väldans smidigt faktiskt.

Jag har köpt biljett till New Moon-premiären. Goofy, jag vet. Jag kan bara hoppas på att den är bättre än Twilight.

Jag vill åka till Skottland! Daniel har fått mig att gå ingång på det igen... så Daniel, om du bangar ur nu så säger jag upp bekantskapen med dig! (Eller sparkar dig på stortån)


Ale Stenar


The door to Heaven



Mammsan blåser bort



Glad påsk


Mammsan och andra helbra saker


Dagens visdomsord:

Hoppa inte studsmatta under köksbordet.
/ Matilda Ermeland


Mammsan är här, det är jättemysigt. Vi har shoppat massor i ösregn, och imonn blir det ännu mer.
Tyra är här också, och hon ska stanna hos mig, wehooo!
    Mamma har lagat femtio kilo köttfärsås till mig... typ. Så nu står det världens största gryta på balkongen. Här ska ingen behöva svälta inte!
    Mina näbbkängor är helt underbart söta, nu vill jag har lite mer vinter så jag kan använda dem!

Nu är det bara mardrömstentan kvar, sen är den här kursen över. Ska bli himla skönt. Och idag var sista gången med basgruppen, lite trist, men va tusan. Nu ska jag läsa HISTORIA!!!

Och jag har fått mitt csn nu... allt det jag missat på en gång. Så nu är jag rik! 23 000 bara sådär, pang bom bara. Det kan jag leva med. 18 000 in på sparkontot, och tjickabom tjickaloo, Australien here I come! Och amerikat också, om pappa inte kollrar bort det.

David kanske, kanske, kanske kommer hit nästa vecka. Men antagligen inte. Han är sån.



Kramas mera!

RSS 2.0